INGREDIENCE
- TĚSTOVIN SPAGHETTI 400 g
- GUANCIALE 200 g
- 4 VAJÍČKA, POZOR POUZE ŽLOUTEK
- ASI 50 G OVČÍHO SÝRU PECORINO ROMANO
- SŮL, DLE POTŘEBY
- ČERNÝ PEPŘ DLE POTŘEBY
- EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ DLE POTŘEBY
Začněte odstraněním kůže z guanciale, nakrájejte ho na plátky a poté na asi 1 centimetrové kostičky. Osmahněte guanciale na pánvi s trošičkou oleje dokud nebude křupavé, ale ne spálené. V míse rozšlehejte vajíčka, špetku soli, pepř a větší část nastrouhaného sýru pecorino romano. Nařeďte směs asi 10 mililitry vody. Uvařte spaghetti v osolené vodě, sceďte je uvařené al dente a nechte si trochu vody z hrnce. Prohoďte těstoviny s guanciale a pokud je potřeba, přidejte vodu z hrnce. Stáhněte z ploténky a energicky promíchejte s vaječnou směsí. Dávejte pozor, aby se vajíčka nevařila, musí zůstat tekutá a v jídle tvořit krém. Naservírujte spaghetti a navrch dejte krém. Posypte zbytkem sýra pecorino romano a znovu opepřete.
Ihned podávejte!
Dobrou chuť
Kuchař Marco Seripa
1 února 2020