fbpx

RIZOTO S VÍNEM AMARONE

INGREDIENCE

  • 320 G RÝŽE VIALONE NANO
  • 350 ML ČERVENÉHO VÍNA AMARONE DELLA VALPOLICELLA
  • 60 G SÝRU MONTE VERENOSE NA NASTROUHÁNÍ
  • 50 G ŠALOTKY
  • 60 G MÁSLA
  • 60 G MORKOVÉ KOSTI
  • 1 L MASOVÉHO VÝVARU
  • JEMNÁ SŮL DLE POTŘEBY

 

Na přípravu rizota s vínem Amarone si nejdříve nasekejte šalotku. V hrnci nechte rozehřát 30 g másla s morkovou kostí. Přidejte šalotku a restujte s naběračkou masového vývaru. Poté přidejte rýži a nechte ji dobře opéct. Podlijte trochou vína Amarone. Bude to trvat nejméně 5 minut, během kterých rýži dobře míchejte. Pokračujte ve vaření rýže na mírném plamenu a přidávejte po naběračkách masový vývar. Jakmile je rýže uvařená “al dente”, stáhněte z ploténky a zamíchejte do rizota 30 g másla a nastrouhaný sýr Monte Veronese. Rizoto s vínem Amarone se může podávat!

Dobrou chuť!

Category:
Date:
Tags:
×