fbpx

PIKANTNÍ CHOBOTNIČKY

INGREDIENCE

  • 1 KG MALÝCH CHOBOTNIČEK
  • PETRŽELKA
  • 1 STROUŽEK ČESNEKU
  • 1 SKLENIČKA BÍLÉHO VÍNA
  • 1 SKLENIČKA RAJČATOVÉHO PROTLAKU
  • PÁLIVÁ PAPRIČKA
  • EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ
  • 4 BRAMBORY
  • 250 G HRÁŠKU

Na oleji osmahněte česnek a petrželku, přidejte malé chobotničky, zastříkněte bílým vínem, přidejte rajčata, sůl a pálivou papričku. Nechte vařit 60 minut. Uvařte brambory, rozmačkejte je s olejem, solí, petrželkou a česnekem, dobře promíchejte. Osmahněte hrášek na oleji s petrželkou a česnekem, přidejte trochu soli a zastříkněte bílým vínem. Vařte asi 30 minut.

Naservírujte, šťouchané brambory pomocí tvořítka, navrch dejte lžící hrášek a nakonec dejte na hromádku z brambor a hrášku chobotničky.

Dobrou chuť

Šéfkuchař Roberto Carboni

Category:
Date:
Tags:
×