fbpx

CELOZRNNÉ TĚSTOVINY PENNE S DÝNÍ A LANÝŽI

INGREDIENTI

  • 320 g Penne Sgambaro z celozrné tvrdé pšenice
  • 600 g oloupané máslové dýně
  • 1 kus cibule
  • 2 šalvějových listů
  • 50 g parmázan
  • 30 ml mléka (nebo smetany )
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce extra panenský olivový olej
  • Čerstvý černý lanýž
Difficoltà
Bassa
Preparazione
15 min.
Cottura
10 min.
Dosi per
4
Costo
Basso
  1. Nakrájejte kostky z dýně
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a usmažíme na oleji do zlata
  3. Přidejte dýni, osolte, opepřete a restujte několik minut. Poté přidejte trochu vroucí vody a a vařte dokud dýně nezměkné.
  4. Přidejte mléko a šalvěj a nechte vařit dalších 4-5 minut.
  5. Stáhněte z ohně, poté přidejte parmázan a s pomoci tyčovým mixérem mixujete do hladkého krému.
  6. Ve velkém hrnci dejte vařit těstoviny v osolené vodě tak, aby byly al dente, tedy na skus.
  7. Hotové těstoviny smícháme s dýňovým krémem. Navrch nastrouhejte lanýže na tenké plátky.

Buon appetito!

Category:
Date:
×