Těstoviny orecchiette s brokolicí a italskou klobásou salsiccia

Obtížnost

velmi nízká

Příprava

20 min

Vaření

15 min

Počet porcí

4

Cena

nízká

Ingredience

  • Orecchiette 320 g
  • Brokolice (čerstvá) 300 g
  • Klobása salsiccia 300 g
  • Bílé víno 40 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Tymián 2 snítky
  • Rozmarýn 1 snítek
  • Extra panenský olivový olej 30 g
  • Černý pepř podle chuti
  • Jemnozrnná sůl podle chuti

Těstoviny orecchiette s brokolicí a italskou klobásou salsiccia jsou velice chutným pokrmem, který obsahuje dvě ingredience, jejichž kombinace je skutečně vítězná: brokolice a klobása salsiccia, v kombinaci s těstovinami orecchiette, jsou skutečně něčím vynikajícíma! Tento formát těstovin je ideální pro přípravu tohoto receptu, a to díky své konzistenci a charakteristickému tvaru ouška. Aby se těstoviny staly ještě chutnějšími, doporučujeme je vařit ve stejné vodě, ve které se vařila brokolice, stejně jako při přípravě tradičního pokrmu regionu Apulie, který jsou těstoviny orecchiette s listy tuřínu. Listy nevyžadují dlouhé vaření, proto si zachovávají svou charakteristickou křehkost. S receptem na orecchiette s brokolicí a klobásou salsiccia dokážete oslnit i ty, kteří běžně brokolici nemají moc rádi!

Příprava

Pro přípravu těstovin orecchiette s brokolicí a italskou klobásou salsiccia nejdříve dejte vařit hrnec plný osolené vody. Odřízněte růžičky brokolice, vložte je do vařící vody a hrnec přikryjte pokličkou. Zeleninu nechte vařit 6-7 minut a mezitím pokračujte v přípravě ostatních ingrediencí. Nakrájejte nadrobno tymián a rozmarýn a dejte si je stranou. Nařízněte klobásu a ručně opatrně stáhněte střívko. Vnitřek klobásy vidličkou rozdělte na kousky.
 Do velké pánve nalijte trochu olivového oleje, nechte osmahnout stroužek česneku a přidejte kousky klobásy. Po několika vteřinách přidejte nasekané aromatické bylinky a směs zalijte bílým vínem.
 Brokolici neslévejte, ale naběračkou nabírejte uvařenou brokolici a postupně ji přidávejte k masové směsi. Nechte vše povařit ještě 3-4 minuty a pomocí kuchařské pinzety vyjměte česnek. Uveďte do varu vodu, ve které jste vařili brokolici a do vařící vody vsypte těstoviny a nechte vařit. Hotové těstoviny odebírejte naběračkou a přidávejte přímo na pánev ke směsi brokolice a klobásy.
 Přidejte i poslední těstoviny, společně s jednou naběračkou vody z vaření, těstoviny dobře smíchejte se směsí a za stálého míchání nechte vše povařit na pánvi ještě několik minut. Nyní jsou orecchiette s brokolicí a klobásou salsiccia hotové, stačí jen nandat na talíř a posypat špetkou nasekaných bylinek.

Uchovávání

Omáčku z brokolice a klobásy salsiccia můžete nechat v ledničce 1 den, pokud je uzavřena v hermetické nádobě, ale po přidání těstovin doporučujeme konzumovat pokrm okamžitě.

Doporučení

Aby byl pokrm o něco pikantnější, můžete ke směsi přidat trochu jemně nasekané čili papričky.

Zadejte komentá












Captcha
( * )

Komentáře jsou moderovány, některé údaje jsou zaznamenány s ohledem na soukromí. Odesláním komentáře souhlasíte s podmínkami.