Špaldové tortiglioni s krevetami

Obtížnost

Střední

Příprava

90 minut

Vaření

60 minut

Počet porcí

4-6

Ingredience
  • 350 g těstovin Tortiglioni (množství si můžete upravit dle potřeby)
  • 25 velkých krevet
  • 25 rajčátek
  • 2 stroužky česneku
  • 60 g slaniny "Guanciale" nakrájené na větší kousky
  • 200 g pistáciového pesta
  • hrst pistácií na posypání
  • extra panenský olivový olej
  • máslo
  • sůl
Vyloupejte pistácie a v mixéru je nasekejte na hrubo. Slaninu "Guanciale" nakrájejte na větší proužky. Rajčátky omyjte a pokrájejte na čtvrtky. Očistěte krevety od krunýře (nejdříve oddělte hlavu, pak ocas a nakonec část s nohama) a párátkem odstraňte střívko na hřbetu.

Do velké pánve nalijte lžičku extra panenského olivového oleje a opečte slaninu tak, aby byla lehce křupavá. Tu pak dejte do malé misky na stranu. 

Do stejné pánve přidejte znovu trochu extra panenského olivového oleje a dva stroužky česneku. Nechte česnekem minutku ochutit krevety a pak přidejte rajčátka a osolte. Vařte společně jen několik minut, jinak krevety ztvrdnou. 

Vařte těstoviny v dostatečném množství osolené vody a mezitím si v malé pánvi rozehřejte máslo. Přidejte pistáciové pesto a ochuťte solí. Poté přidejte 2 - 3 lžíce z těstovin, aby bylo pesto víc tekuté, ale ne vodové!

Scedíte těstoviny když jsou "al dente" a přidáte je do pánve ke krevetám s rajčátky. Přidejte pistáciové pesto a nechte minutku prohřát. Nakonec přidejte křupavou slaninu. 

Podáváme teplé, pokapané extra panenským olivovým olejem a posypané pistáciemi.

Dobrou chuť!

Zadejte komentá












Captcha
( * )

Komentáře jsou moderovány, některé údaje jsou zaznamenány s ohledem na soukromí. Odesláním komentáře souhlasíte s podmínkami.