Špagety Carbonara

Obtížnost

Nízká

Příprava

15 minut

Vaření

8/10 minut

Počet porcí

4

Ingredience
  • špagety 400 g
  • Guanciale 200 g
  • Vejce 4 pozor jenom žloutky
  • Pecorino Romano cca 50 g
  • Sůl
  • Černý pepř
  • Olivový olej extra panenský
Nejdříve odstraňte kůži ze špeku, nakrájejte ho na plátky a pak na kousky cca 1 cm. Opražte Guanciale na pánvi s trochou olivového oleje, dokud nebude křupavý, ale ne spálený.

V misce rozmíchejte metličkou žloutky se solí, černým pepřem a s většinou strouhaného Pecorino romano , přidejte cca 10 ml vody.

Uvařte špagety ve slané vodě, sceďte je a nechte stranou trochu vody. Opečte na pánvi špagety s Guanciale, pokud je třeba, podlijte vodou z těstovin. Za chvíli stáhněte z ohně a vmíchejte energicky směs vajec, ty se nesmí vařit, musí zůstat tekuté, aby se vytvořila krémovitá omáčka.

Servírujte špagety a přelijte krémem z vajec, posypte zbývajícím pecorinem a pepřem.
Okamžitě podávejte!

Dobrou chuť
Šéfkuchař Marco Seripa

Zadejte komentá












Captcha
( * )

Komentáře jsou moderovány, některé údaje jsou zaznamenány s ohledem na soukromí. Odesláním komentáře souhlasíte s podmínkami.