Rizoto s červenou řepou, sýrem robiolino a s balzamickým octem

Obtížnost

Střední

Příprava

40 Minut

Počet porcí

4

Ingredience

  • 300 g rýže Carnaroli
  • 2 červené řepy předvařené cca 250 g
  • 100 g sýru Robiolono
  • 1 lt zeleninového vývaru
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule
  • Grana Padano
  • Balzamický ocet
  • Olivový olej extra panenský
  • Bílé víno

Do hrnce dejte trochu olivového oleje a půlku celé bílé cibule, opražte rýží dokud zrna nebudou průhledná, přilijte bélé víno, nechte chvíli vyvařit a přidávejte postupně horký vývar.

Mezitím dejte do mixéru kousky červené řepy, trochu oleje,sůl, černý pepř, tymián a rozmixujte do krému.Ochutnejte rýži, dosolte, a v posledních 5 minutách ( rýže se vaří cca 20 minut ) přidejte krém z řepy.

Na konec sundejte hrnec ze sporáku, přidejte většinu sýru Robiola a Grana Padano.

Servírujte rizoto horké, talíř ozdobte sýrem Robiola a několika kapkami balzamického octa.

 

Dobrou chuť

Šéfkuchař Marco

Zadejte komentá












Captcha
( * )

Komentáře jsou moderovány, některé údaje jsou zaznamenány s ohledem na soukromí. Odesláním komentáře souhlasíte s podmínkami.