Rizoto na víně Amarone

Obtížnost

Velmi Nízká

Příprava

10 min

Vaření

20 min

Počet porcí

4

Cena

Středně Vysoká

Ingredience

  • Rýže Vialone Nano 320 g
  • Červené víno Amarone della Valpolicella 350 ml
  • Sýr Monte Veronese ke strouhání 60 g
  • Šalotka 50 g

  • Máslo 60 g

  • Hovězí morek 60 g

  • Masový vývar 1 l

  • Jemnozrnná sůl podle chuti

Příprava

Pro přípravu rizota na víně Amarone si nejdříve nadrobno nakrájejte šalotku. V kastrolu nechte rozpustit 30 g másla společně s hovězím morkem, přidejte šalotku a jednu naběračku masového vývaru a vše osmahněte.Přidejte rýži a nechte ji dobře orestovat. Poté ve dvou až třech dávkách pomalu přilijte víno Amarone a počkejte, dokud se víno dobře nevstřebá. To trvá přibližně 5 minut, během kterých rizoto míchejte dřevěnou vařečkou.

Rizoto nechte dále vařit na mírném ohni a občas přidávejte jednu naběračku masového vývaru. Až bude rýže uvařená na skus, vypněte plamen, přidejte zbývajících 30 g másla a strouhaný sýr TOMASI a vše dobře smíchejte vařečkou. Rizoto na víně Amarone je hotové a může být podáváno!

Uchovávání

Rizoto na víně Amarone může být uchováváno maximálně 2 dny v ledničce, v hermeticky uzavřené nádobě. Rizoto nesmí být zmraženo.

Doporučení

Pokud se Vám nepodaří sehnat sýr Monte Veronese, můžete použít parmezán nebo sýr Grana Padano. Pokud neseženete nebo Vám nechutná hovězí morek, můžete jej z receptu vynechat a zvýšit dávku másla o 20 g.

Zadejte komentá












Captcha
( * )

Komentáře jsou moderovány, některé údaje jsou zaznamenány s ohledem na soukromí. Odesláním komentáře souhlasíte s podmínkami.