Pikantní chobotničky

Obtížnost

Střední

Příprava

90 minut

Vaření

60 minut

Počet porcí

4

Ingredience
  • Menší chobotničky 1 kg
  • Petržel
  • Stroužek česneku
  • Bilé vino 1 sklenice
  • Pasírovaná rajčata 1 sklenice
  • Chilli papričky
  • Olivový olej extra panenský
  • 4 brambory
  • 250 g hrášku
Poduste česnek na oleji s petrželí, přidejte chobotničky,podlijte bílým vínem, přidejte rajčata, sůl, chilli a vařte 60 minut.

Uvařte brambory, rozšťouchejte je, přidejte olej, sůl, petržel a česnek, dobře promíchejte. Poduste hrášek na oleji s petrželí a česnekem, osolte a podlijte bílým vínem. Vařte asi 30 minut.

Servírujte tak, že dáte brambory do formy, aby vznikla malá věž, nahoru dejte lžící hrášek, chobotničky pak kolem věže z brambor a hrášku.

Dobrou chuť
Šéfkuchař Roberto Carboni

Zadejte komentá












Captcha
( * )

Komentáře jsou moderovány, některé údaje jsou zaznamenány s ohledem na soukromí. Odesláním komentáře souhlasíte s podmínkami.