Le penne alla Norma

Obtížnost

Nízká

Příprava

30 minut

Počet porcí

3-4

Ingredience

  • Těstoviny penne 320 g
  • Solený sýr ricotta 200 g
  • Lilky 500 g
  • Česnek 5 g
  • Čerstvá bazalka 10 g
  • Hrubá sůl 50 g
  • Loupaná rajčata ve vlastní šťávě 800 g
  • Extra panenský olivový olej
  • Pepř dle chuti
  • NA SMAŽENÍ - Arašídový olej 700 g

Příprava

Nakrájíme lilek na kostičky, lehce osolíme a necháme asi 20 minut vypotit vodu.
Poté lilek osmažíme v dostatečném množství arašídového oleje. Olej nesmí překročit teplotu 170°C. Jakmile zezlátne, vyndáme ho děrovanou naběračkou na papírovou útěrku, aby se absorboval přebytečný olej.
Pak opečeme česnek na pánvi,ve které jsme si předtím rozehřáli kapku extra panenského olivového oleje.
Přidáme lilek, pokrájená loupaná rajčata, sůl, pepř a vaříme asi 15-20 minut. Mazitím uvaříme těstoviny v bohatě osolené vodě a okapané přidáme do připravené omáčky. Přidáme lístky bazalky a nastrouhaný solený sýr Ricotta.
Podáváme horké.

Dobrou chuť!

Zadejte komentá












Captcha
( * )

Komentáře jsou moderovány, některé údaje jsou zaznamenány s ohledem na soukromí. Odesláním komentáře souhlasíte s podmínkami.