Grilovaná Chobotnice

Obtížnost

Jednoduché

Příprava

60 min

Vaření

40 min

Počet porcí

4

Ingredience

  • Rýže Carnaroli 200 g
  • Chobotni cečekanka 200 g
  • Jeden sáček šafránu
  • Olivový olej extra panenský
  • 1 citron
  • Fazolových lusků 300 g
  • instantní polenty 100 g
  • Jeden sáček sépiového barviva
  • Extra panenský olivový olej 15 g
  • Chilli papričky sladké v konzervě
  • Maslo 

Příprava:


Vařte chobotnici ve vodě dokud nebude na vpich vidličkou měkká, mezitím uvařte rýži v troše vody se solí, máslem a šafránem, až bude hotová a vstřebá všechnu tekutinu.

Dejte rýži na rovnou plochu a rozprostřete ji do roviny, nechte vychladnout a vykrojte 4 tvary dle vaší libosti,  ty pak opečte na nepřilnavé pánvi, až bude rýže křupavá na povrchu.

Do hrnce dejte 500 ml vody, přidejte 2/3 sáčku sépiového barviva , když začne vřít, postupně vsypte 125 g instatntní polenty, za stálého míchání vařte 3 minuty, pak vložte černou polentu do 4 formiček a nechejte vychladnout.

Uvařte fazolky , opražte je na másle s česnekem ve slupce, přidejte sůl a pepř.

Nakrájejte ocásky chobotnice a opražte je na rozpálené pánvi, dokud nebudou křupavé na povrchu.

Zadejte komentá












Captcha
( * )

Komentáře jsou moderovány, některé údaje jsou zaznamenány s ohledem na soukromí. Odesláním komentáře souhlasíte s podmínkami.